2015. január 11., vasárnap

~ Mézeskalács ~

Hozzávalók:

- 30 dkg búzaliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csapott teáskanál kakaó
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér
- 1 csapott mokkáskanál fahéj
- 1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
- 20 dkg méz
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája

Íróka: 1 tojásfehérje 12 dkg porcukor

A száraz összetevőket összekeverjük, majd mikróba megolvasztjuk a vajat és a mézet, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és formákkal kiszúrjuk.
180 C°-on 8 perc alatt megsütjük. Cipős, vagy fémdobozban puhítjuk szobahőmérsékleten.
Az írókához a tojássárgáját géppel felverjük, és fokozatosan adagoljuk az átszitált porcukrot. Zacskóba kanalazzuk, a csücskét kivágjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése