2014. november 11., kedd

~ Paprikás csirke ~

Hozzávalók:

- 8 ad csirke alsócomb
- 4 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 4 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors vegeta
- 3 babérlevél
- 3 dl tejföl
- olaj
- 1 evőkanál liszt

A vöröshagymát kockára vágjuk és olajon megdinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről, 1 evőkanál pirospaprikát szórunk rá, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel.
A paradicsomot meghámozzuk, összevágjuk a paprikával együtt, és a hagymára tesszük.
A combokat megmossuk, és a lecsós alaplébe tesszük.
Sózzuk, borsozzuk, babérlevelet és fokhagymát teszünk bele, és puhára főzzük.
Szükség esetén a vizet pótoljuk.
A tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk.
Amikor megpuhult a hús, kiszedjük egy tányérra. 
A zafthoz hozzáadjuk a habarást, és 10 percig főzzük, majd szitán átszűrjük, és visszaszedjük rá a húst.
Nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése