2015. január 11., vasárnap

~ Gombapaprikás ~

Hozzávalók:

- 2 db vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 4 cikk fokhagyma
- 4 babérlevél
- 500 g csiperkegomba
- 200 g laskagomba
- só, vegeta, bors
- 3 dl tejföl
- 1 csapott ek. liszt

A hagymát kockára vágjuk, olajban megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, pár percig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. Belenyomjuk a fokhagymát, majd addig főzzük amíg szét nem főnek a zöldségek.
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, egyforma szeletekre összevágjuk, és a pörköltalapba tesszük.
Beletesszük a babérlevelet, a fűszereket ízlés szerint, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor megpuhult a gomba behabarjuk. ( Tejfölt a liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, és a pörkölthöz adjuk.)
10 percig főzzük.
Nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése