2015. január 11., vasárnap

~ Túrós batyu ~

Hozzávalók a tésztához:

- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 kk. só
- 3,2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek. cukor
- 8 dkg margarin

Hozzávalók a töltelékhez:

- 50 dkg túró
- 4 ek. cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 csapott ek. búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola ( forró vízbe áztatjuk)
- 2 tojás sárgája
- 2 tojásfehérje kemény habbá verve

A cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt.
A liszthez hozzáadom a sót, a felvert tojást, az olvasztott margarint, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel vagy géppel hólyagos tésztává dagasztjuk, majd 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk, és kinyújtjuk kb 3 mm-es vastagságúra. 10 * 10-es négyzetekre osztom, mindegyikbe teszek egy evőkanál tölteléket, összefogjuk a négy csúcsot és megtekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 percig pihentetjük, majd megkenjük egész tojással, és 180 °C-on kb 20-30 percig sütjük.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, beleteszem a cukrot, vaníliás cukrot, a búzadarát, a citromhéjat,a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát, a tojássárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Alaposan összekeverem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése