2015. január 11., vasárnap

~ Tojás leves ~

~ Tojásleves ~

Hozzávalók:

- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 teáskanál Piros Arany
- só
- 1 teáskanál ecet
- őrölt kömény
- 4 babérlevél
- 4 tojás
- 2 evőkanál tejföl

Világos rántást készítek ( az olajat felmelegítem, beleszórom a lisztet, folyamatos kevergetés mellett világosra pirítom, majd a tűzről lehúzva beleteszem a fűszerpaprikát, elkeverem, és felöntöm 2,5 l vízzel).
Beleteszem a fűszereket ízlés szerint, a vöröshagymát egészben, a fokhagymát, babérlevelet, piros aranyat. 20 percig főzöm, majd jöhet bele az ecet.
A tojásokat villával felverem, és óvatosan belecsorgatom a levesbe. 2-3 percig főzöm,majd a tejfölt elkeverem kevés levessel és a leveshez adom, és felfőzöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése