2015. január 11., vasárnap

~ Non plus ultra ~

Hozzávalók a tésztához:

- 25 dkg búzaliszt (BL55)
- 12 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 2 db tojássárgája

Habhoz:

- 2 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor

Töltelékhez: Sárgabaracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen kb 2-3 mm-es vastagságúra nyújtjuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tojásfehérjét a cukorral tejfölsűrűségűre verjük, kiskanál segítségével mindegyik kis karikára teszünk belőle.
180 C-on 15 perc alatt megsütjük, majd mikor kihűlt lekvárral megkenem és összeragasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése