-50 dkg liszt
-2 tojás
-15 dkg porcukor
-2 ek.tejföl
-1 csomag sütőpor
-1 ek. zsemlemorzsa
-1 citrom reszelt héja
-25 dkg margarin
-1,5 kg alma
-fahéj
A lisztet a porcukorral, sütőporral elkeverjük, eldörzsöljük benne a szobahőmérsékletű margarint.Belereszeljük a citromhéjat, majd beletesszük a felvert tojást, és a tejfölt. Ha ragad tegyünk még hozzá lisztet. Jól összedolgozzuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Addig elkészítjük az almás tölteléket.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük,ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal és citromlével, majd feltesszük párolódni. Addig pároljuk, még el nem fő a lé róla.Hagyjuk kihűlni.
A tésztát ketté osztjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk, majd az egyik felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és ráhalmozzuk az almát.A tetejére tesszük a másik tésztát, azt is megszurkáljuk.
180 C°-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése