- 45 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 3 ek sertészsír vagy margarin
- 4 ek méz (olvasztott)
- 1 db tojás (villával felverve)
- 4 ek tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 100 g búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg sárgabaracklekvár
Csokimázhoz:
- 2 tábla étcsoki
- 10 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kíván még tejet picit adhatunk hozzá. 4 felé osztjuk, és lisztezett felületen 4 lapot nyújtunk belőle, amit margarinnal megkent tepsi hátulján 5-6 perc alatt megsütünk.
A krémhez a tejet lassú hőfokon felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, majd a kihűlt grízzel együtt robotgéppel simára keverjük.
Az egyik lapot alulra tesszük, erre kenjük a krém felét, majd ráteszünk egy másik lapot. Ezt megkenjük baracklekvárral, rárakunk még egy lapot. Erre jön a krém másik fele,majd a negyedik lap. A tetejét pedig csokimázzal borítjuk.
Ehhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat. Még melegen a sütire csorgatjuk. Miután kihűlt a hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése