- fél kg liszt
- 6 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 6 dl tej
- szódavíz
- 2 evőkanál olaj
- 3-4 ek. cukor
- csipet só
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és az olajjal összekeverjük. A lisztet és a tejet felváltva kis adagokban adjuk hozzá, csomómentesre keverjük. Annyi szódavízzel felengedjük, hogy megfelelő sűrűségű palacsintatésztát kapjunk.
Almás töltelék:
- 2 db alma
- fahéj ízlés szerint
- 3 evőkanál cukor
- 1,5 dl víz
- 1 evőkanál főzős vanília pudingpor
Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, beletesszük a fahéjat, cukrot,majd feltesszük főni. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd a vanília pudingot pici vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az almához. 1 percig főzzük.
A palacsintákat kisütjük, majd 1 evőkanál tölteléket teszünk bele, feltekerjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése