2015. február 25., szerda

~ Almával töltött palacsinta ~

Palacsinta alaprecept:

- fél kg liszt
- 6 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 6 dl tej
- szódavíz
- 2 evőkanál olaj
- 3-4 ek. cukor
- csipet só

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és az olajjal összekeverjük. A lisztet és a tejet felváltva kis adagokban adjuk hozzá, csomómentesre keverjük. Annyi szódavízzel felengedjük, hogy megfelelő sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. 

Almás töltelék:

- 2 db alma
- fahéj ízlés szerint 
- 3 evőkanál cukor
- 1,5 dl víz
- 1 evőkanál főzős vanília pudingpor

Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy edénybe  tesszük, ráöntjük a vizet, beletesszük a fahéjat, cukrot,majd feltesszük főni. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd a vanília pudingot pici vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az almához. 1 percig főzzük.

A palacsintákat kisütjük, majd 1 evőkanál tölteléket teszünk bele, feltekerjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése