2015. február 25., szerda

~ Rizskoch ~

Hozzávalók:

- 25 dkg rizs
- 2 dl víz
- 1 liter 2,8 %-os tej
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 5 tojás
- 5 dkg márkázott vaj
- 2 vaníliás cukor
- 1 csapott evőkanál liszt


A rizst megmossuk, majd 2 dl vízben feltesszük főni. Folyamatosan kavargatjuk. Mikor elfőtte a vizet felöntjük 1 liter tejjel és közepes lángon gyakran kevergetve puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjön el róla az összes tej.
Mikor puha levesszük a tűzről és beleteszünk 1 csipet sót, 15 dkg kristálycukrot, 2 vaníliás cukrot, és fedővel letakarva 1 óráig hagyjon pihenni. 1 óra után alaposan átkeverjük.
Ezután a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg vajjal kikeverjük,hozzáadjuk a tejberizshez.
A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is belekeverjük.Végül 1 csapott evőkanál lisztet adunk hozzá, alaposan összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát.
180 °C-on kb 40 perc alatt megsütjük.
Málnaszörppel, vagy csokiöntettel tálaljuk.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése