2015. február 27., péntek

~ Sajtos pogácsa hajtogatás nélkül ~

Hozzávalók:

- 60 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 25 dkg márkázott  vaj, vagy margarin
- 25 dkg trappista sajt
- fél dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tejföl
- 1 tojás

Tetejére:

- 1 db tojás
- reszelt sajt

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk,elmorzsoljuk a vajjal,  beletesszük a sót, a tejfölt, tojást, a reszelt sajtot, majd összedolgozzuk. Lisztezett tányérra tesszük, fóliával letakarjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 
Megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, 1 órán át még hagyjuk kelni őket, majd 200 C°-on kb 18 perc alatt megsütjük.  ( A recept Limara pékségétől származik.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése