Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 25 dkg márkázott vaj, vagy margarin
- 25 dkg trappista sajt
- fél dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
Tetejére:
- 1 db tojás
- reszelt sajt
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A
lisztet egy tálba szitáljuk,elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a sót, a
tejfölt, tojást, a reszelt sajtot, majd összedolgozzuk. Lisztezett
tányérra tesszük, fóliával letakarjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Megkenjük
felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt
tepsire tesszük őket, 1 órán át még hagyjuk kelni őket, majd 200 C°-on
kb 18 perc alatt megsütjük. ( A recept Limara pékségétől származik.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése