2015. szeptember 6., vasárnap

~ Pásztortarhonya ~

Hozzávalók:

- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 25 dkg tarhonya
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 3 kávéskanál pirospaprika
- só, bors
- 1 szál parasztkolbász
- 4 szál virsli
- 10 dkg szalonna


A tarhonyát kevés olajban állandó kevergetés mellett megpirítjuk, majd felöntjük 5 dl vízzel. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Sózzuk, ha elfő a víz róla pótoljuk.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük. Rátesszük a szintén kockára vágott vöröshagymát,megpirítjuk. A paprikát, paradicsomot összevágjuk, és a hagymára tesszük. Átforgatjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 3 dl vízzel.
Addig főzzük amíg szét nem főnek a zöldségek, majd belenyomjuk a fokhagymát és megfűszerezzük.
Ezután a karikára vágott kolbászt és virslit belerakjuk. 10 percig főzzük, majd ráöntjük a kész tarhonyára és összekavarjuk.
Aki szereti krumplit is tehet bele.:)


Jó étvágyat! :) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése