2015. szeptember 6., vasárnap

~ Paradicsomos káposzta ~


Hozzávalók a főzelékhez:

- 1 káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- só, bors, vegeta, őrölt kömény
- 4 babérlevél
- 1 teáskanál pirospaprika
- 4 evőkanál olaj
- 3 csapott evőkanál liszt
- 3-4 kis konzerv paradicsompüré


A káposztát vékony hasábokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megdinszteljük, majd rátesszük a káposztát, és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 teáskanál őrölt köményt, vegetát, babérlevelet, fokhagymát.
Amikor puha a káposzta elkészítjük a rántást.
Egy másik edénybe 4 ek. olajat teszünk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett világos rántást készítünk. Amikor úgy látjuk, hogy kész beletesszük a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel. Csomómentesre keverjük, majd a káposztára öntjük. Elkavarjuk, és jöhet bele a paradicsomkonzerv.
Megkóstoljuk, igény szerint ízesítjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük.



Fasírt:

Hozzávalók:

- fél kd darált hús
- 1 tojás
- 4 szelet száraz kenyér
- só, bors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 5 cikk fokhagyma


A húst egy tálba tesszük, adunk hozzá 1 tojást, fűszerezzük. A hagymát és fokhagymát belereszeljük, majd a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret is hozzá adjuk. Alaposan összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése