2015. szeptember 6., vasárnap

~ Hortobágyi húsos palcsinta ~

Hozzávalók:

• Fél kg darált borjúhús
• 2 db vöröshagyma
• 2 cikk fokhagyma
• Olaj
• Só,bors, 1 púpos tk. pirospaprika
• 150 g tejföl
• 2 csapott evőkanál liszt


A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a húst,jól álforgatjuk,majd megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 dl vízzel.
Sózzuk,borsozzuk.Puhára főzzük, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Ezután egy szűrő segítségével leszűrjük, majd a liszttel és tejföllel behabarjuk.
10 percig főzzük.
A felét a húsra öntjük, és felforraljuk.
A másik fele jön majd a palacsinta tetejére.

A palacsintához 2 tojást elkeverünk 1 kk. sóval, 20 dkg lisztel,pici olajjal, 2 dl tejjel és annyi szódával, hogy palacsinta állagú legyen.
Kisütjük őket.

A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy a közepébe tesszük a tölteléket, két oldalát behajtjuk,majd feltekerjük. A maradék szósszal leöntjük és tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése