2015. szeptember 6., vasárnap

~ Töltött paprika ~

Hozzávalók:

Töltelékhez:


- fél kg darált sertéshús
- 12 dkg rizs
- 1 vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- só, bors, pirospaprika,majoranna
- 1 tojás
- 6 db TV paprika

Paradicsomszószhoz:

- 20 dkg sűrített paradicsom
- 3 paradicsom
- 2 cikk fokhagyma
- cukor ízlés szerint
- só
- 4 evőkanál olaj
- 3 csapott e.k. liszt

A paprikák tetejét levágjuk, kiszedjük a magokat, megmossuk.
A töltelékhez a rizst félig megfőzzük.
A húshoz reszeljük a hagymát, fokhagymát, 1 tojást teszünk bele, fűszerezzük, majd a rizzsel alaposan összekeverjük.
A paprikákat megtöltjük vele, ha marad, a masszából olajos kézzel gombócokat formálunk.
A paprikákat és a gombócokat egy nagyobb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje, majd a paradicsompürét is hozzá adjuk. Puhára főzzük.
Amikor megpuhult a paprika ( kb. 1 óra) kiszedjük egy tányérra, és az olajból, lisztből rántást készítünk, majd felengedjük a paradicsomszósszal. Belereszelünk 2 fokhagymát, adunk hozzá sót, cukrot, és visszatesszük bele a paprikákat. 10 percig főzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése