Ne ess pánikba, ha vasárnap zárva tartanak a pékségek!
Otthon sokkal finomabb házi zsemlét készíthetsz 200 ft-ból! :)
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojás a lekenéshez
- fél csomag élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 kiskanál cukor
- 1 teáskanál só
Az élesztőt, langyos, cukros vízben felfuttatom.
A liszthez adom a sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt, alaposan összedolgozom, majd 30 percig dagasztom.
Ha nagyon ragad, még kevés lisztet adok hozzá.
Kelesztőtálban, vagy ennek hiányában egy műanyag edénybe teszem, és letakarva meleg helyen fél óra alatt a duplájára kelesztem.
10 részre osztom, zsemléket formálok belőle, és olajozott sütőpapíros tepsire teszem, lekenem egész tojással. Fél óráig ismét hagyom kelni, majd ismét lekenem tojással és előmelegített sütőben 180 C-on 15 perc alatt megsütöm .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése